Raw food glass-banan/choklad
Igår gjorde jag tre olika raw food glassar! (Socker och mjölkfria såklart) Har ännu inte helt knäckt nöten på hur jag ska få dom att vara mindre hårda direkt ur frysen så jag fortsätter att experimentera. I vilket fall som helst blev det GOTT och idag ska jag göra rn lakritssås och en chokladsås att ha till glassen! Men som sagt, dom måste stå framme ett tag innan man kan göra glasskulor eftersom dom är hårda.
Såhär gjorde jag:
Ställde flera burkar kokosmjölk upp och ner i kylskåpet några timmar innan så att "grädden" separeras från "vattnet".
Banan/Chokladglass:
En burk kokosmjölk (bara "grädden")
2 bananer (jag tog redan frysta)
1/2 tesked vanilj
En nypa havssalt
En tesked Lucumapulver. (Inte jätteviktigt)
Raw kakao efter smak. Kom ihåg att det ska vara mer chokladigt än man vill eftersom smaken "försvinner" när det är fryst.
Agave (eller honung) tills det är så sött som man vill ha det. Vissa gillar helt utan agave eller honung.
Valfritt: en liten bit chili (jag lägger chilin i chokladsåsen istället för i glassen)
Mixa ihop rubbet och lägg i en form (med lock?) o frysen.
Klart!