fuskveganen.blogg.se

Mina raw food, vegan och fuskvegan recept. Lite tips och råd kommer här och där också. :)

Grammisgalan

Publicerad 2014-02-21 21:34:00 i Allmänt,

Jag tänker inte dra hela historien om Grammisgalan eftersom det här som sagt är en matblogg, men jääääklar vad kul vi hade!
 
Vad som passar in på bloggen är vad vi fick till Middag efter galan!
 
Först och främst så var jag och Glen helt beredda på att eventuellt, möjligtvis kunna äta ett salladsblad på middagen. Vi förväntade oss att få en blodig köttbit på våra tallrikar och vi hade tom kommit överrens om att få det att se ut som om vi ätit. (man kan ju skära lite i köttet och flytta runt saker på tallriken så det ser ut som om man ätit lite)
 
MEN.... När vi sitter där vid bordet och skrattar, pratar och har det allmänt trevligt med våra vänner så kommer våran underbara "person" (hon som tog hand om vårat bord) och frågade ifall det stämde att det fanns vegetarianer vid bordet!? Javisst sa Glen och jag i kör. Veganer faktiskt. Då försvann hon igen med ett leende och när maten kom så fick vi världens vackraste och godaste veganmat!
 
Förrätt var någon slags sallad som hade så god dressing att jag hysteriskt försökte lista ut hur den var gjord. Jag tänkte på dom där maskinerna dom använder i CSI för att analysera saker och önskade att jag hade en sådan vid bordet.
 
Sen kom huvudrätten! Olika svampar tillredda på ett otroligt kreativt vis med en bakad potatis som var dekorerad med "gud vet vad" och en sås till. Det var så OTROLIGT vackert och smakade så OTROLIGT gott! Det var absolut rött vin i såsen, så mycket kunde jag lista ut i alla fall.
 
Desserten var väl ganska enkel i jämförelse. När andra fick någon typ av violglass med marshmallow-maräng-grejjer så fick vi ett fat med frukt och bär. Men vi klagade INTE. 
 
Mätta och belåtna var vi när vi kastade oss in i efterfestens galenskaper!
 
PS. TACK till Operkällan och vår "person" som tog så otroligt väl hand om alla vid vårat bord.

Ostförgiftning...

Publicerad 2014-02-21 18:20:00 i Bekännelser, Vegan Fail,

Ja det blev en sjuhelsikes tystnad där... Delvis har den berott på en massa firande, en ostförgiftning, ett par fotograferingar och grammisgalan.
 
Jag börjar med ostförgiftningen (eftersom detta är en matblogg):
 
Förra helgen firade jag och min man 8 år som ett par. Vi är ett sån't där jobbigt lyckligt par. Innan jag träffade honom så var mitt längsta förhållande 8 månader och då var jag ändå ganska uttråkad efter första månaden. (för övrigt så var killen supersnäll och vi är jättegoda vänner sen vi gjorde slut) Men nu har jag alltså hittat mannen i mitt liv och jag blir säkrare på den punkten för varje år som går.
 
Nu till själva poängen! Vi funderade på att ta in på lyxhotell, SPA och någon snoffsig middag men bestämde oss istället för att köpa hem dyrt vin, massor av ostar och göra en brakmiddag hemma med hundar och katter. Vi skulle ha vårat traditionella disco för två och bara njuta av varandra, våra djur och vårat hem.
 
Det började bra och vi klädde upp oss till tänderna, tog hundarna och åkte in till stan för att handla.
 
Väl hemma igen så bestämde vi oss för att smaka liiiite på alla ostar vi köpt. Sagt och gjort så åt vi enorma mängder ost, drack Amarone och hade allmänt supermysigt. Strax därpå låg jag i soffan och trodde jag skulle dö. Jag kände mej otroligt förgiftad. Det tog flera timmar innan jag mådde så pass bra att vi kunde fixa middag. Middagen hjälpte att få mej att må bättre skall tilläggas. 
 
MEN, som den optimist jag är så är jag faktiskt lite glad över att jag blev ostförgiftad för sen dess kan jag inte ens höra ordet OST utan att må fruktansvärt illa! Tom smör får mej att se grönt. Jag tror jag är BOTAD! Jag har TILL OCH MED NOBBAT PIZZA!?
 
Så nu är väl mina enda laster (som vegan) att jag fortfarande äter honung (Mörkö honung) och att jag har ett par skor i skinn och en skinnjacka.
 
SCORE!

Härlig lunch! (eller kanske frukost)

Publicerad 2014-02-12 17:51:00 i Frukt, Matrecept,

Jag predikar ofta om att inte blanda frukt med något anat men med Bovete tycker jag verkligen att det funkar. Kanske för att det är en typ av ört.
 
Detta gjorde jag till lunch och man kan ju variera efter eget tycke och smak!
 
 
Nyttig fruktgröt
1 dl helt bovete
en liten ask blåbär
en liten ask hallon
En banan
en rejäl bit melon (åt det gula hållet)
En näve torkade Gojibär
 
Jag kokade bovete i 2 dl vatten på låg värme i ca 12 minuter. Låt det svälla lite extra med lock efteråt.
Blanda i lite agave i boveten och häll gärna i en näve Gojibär medans boveten sväller så mjukas dom upp lite.
Skär upp frukten och hällde i boveten tillsammans med bären.
 
Servera!

Om

Min profilbild

Sofia

Blev vegetarian när jag var 12 år och har de senaste åren blivit mer och mer intresserad av Raw Food och är numera en fuskande Vegan!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela