fuskveganen.blogg.se

Mina raw food, vegan och fuskvegan recept. Lite tips och råd kommer här och där också. :)

Fetaost a'la vegan!

Publicerad 2014-07-29 19:47:27 i Allmänt, Matrecept,



Testade att göra något liknande fetaost som jag vill ha i sallader och så. Blev verkligen gott även om det kanske inte smakar så jättelikt.

Ingredienser:

1/4 kopp olivolja
1/4 kopp vatten
1/2 kopp rödvinsvinäger
En skvätt citronsaft
3-4 klyftor vitlök ganska tunt skivade
Ett paket eko tofu (naturell)
Salt
Peppar
En rejäl näve färsk basilika (hackad)
1/2 chili (hackad)

Gör såhär:
Blanda ihop alla grejer i en matlåda eller burk eller liknande.
Skär upp tofu'n i ganska smala rektanglar, kuber eller små bitar och häll i. Blanda om och låt det stå i ett par timmar minst. Förvara resten i burken/lådan till nästa gång. Såklart blir det mer smak ju längre det står så jag ser fram emot nästa gång!


Dotterns potatissallad!

Publicerad 2014-07-28 16:26:53 i Allmänt, Matrecept,

Min mamma gör så otroligt god potatissallad och jag har saknat den i alla dessa år. Den innehåller både gräddfil och majonäs så jag har inte ätit utan bara saknat. Jag bestämde mej för att hitta något som smakade liiite lika och har äntligen efter många olika varianter hittat ett en som funkar super! Både varm och kall är den god! :)

Ingredienser:
1 kg potatis
3/4 dl senap (orginal)
1/4 dl äppelcider vinäger
1 dl vatten
1/2 dl olivolja (man kan skära ner på oljan och byta ut med vatten om man vill)
1 matsked honung eller valfri sött. (Agave kanske? Annars socker?)
3 klyftor pressad vitlök
1 tesked havssalt
Peppar efter smak
1 röd lök eller 2 om du vill ha med mycket lök som min man. :)

Gör såhär:
Skär potatisen i mindre "kuber" och koka.

Medans potatisen kokar blandar du ihop allt annat förutom den röda löken i en kopp eller nåt.

Hacka den röda löken.

När potatisen är klar häller du över dressingen och blandar ordentligt och blandar i den röda löken. 

Klart!

(Smakar lika gott när den svalnat och stått i kylskåpet över natten)

Servera med Anammas "kött"bullar kanske?

Ps, en gång slängde jag i lite av vitlöksåsen som jag hade gjort tidigare. En ganska tjock en. Det blev också lite krämigare då. Sök på vitlökssås om du vill testa)

Ps. Man kan ju pimpa med mer saker men här är i alla fall grunden! Lycka till!

Sallad med creamcheese!

Publicerad 2014-07-10 18:40:46 i Matrecept, Raw Food,



Så trevligt att ha en liten, lokal trädgård där dom odlar allt ekologiskt. Åkte dit och köpte sallad, tomater och lite annat. Underbart att få följa med ut och plocka precid vad jag ville ha!

Jag gjorde en bädd av salladen, fyllde på med tomat, kidneybönor, röd lök, chili och soltorkade tomater. Jag tog en rejäl klick creamcheese (raw och hemmagjord) och dekorerade lite. ;)

Saltade och pepprade lite också!

Creamcheese gjorde jag på samma sätt som tidigare. Basen är cashewnötter, olivolja, vatten, citron och äppelcidervinäger. Denna gång smaksatte jag med ärtor, spenat, vitlök, chili, salt och peppar. OCH jag har köpt en riktig saftduk! Vilken skillnad! :)

Om

Min profilbild

Sofia

Blev vegetarian när jag var 12 år och har de senaste åren blivit mer och mer intresserad av Raw Food och är numera en fuskande Vegan!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela