fuskveganen.blogg.se

Mina raw food, vegan och fuskvegan recept. Lite tips och råd kommer här och där också. :)

Annorlunda veganburgare!

Publicerad 2014-11-27 18:02:53 i Matrecept,


Ibland vill man lyxa till det när man bara har konstiga ingredienser kvar strax före lön. :)

Jag gjorde följande röror:

Guacamole! (Sök i bloggen för recept)

Hummus på vita bönor:

En burk vita bönor (utan tomatsås)
1-3 kylftor pressad vitlök
1/2 chili
Ca 2 matskedar citronsaft
Lite olivolja.
Mixade sesamfrön med lite olja och salt. Eller färdigköpt tahini. 2 matskedar.
Salt

Ner i mixern och mixa ihop! (Eventuellt får man ha i lite vatten)
Notera att jag mixade sesamfröna först för att göra egen tahini.

Quinoaröra:

1 1/2 dl quinoa tricolore
1 hackad röd lök
2 rejäla matskedar egengjor röd pesto. (Sök på bloggen för recept)

Koka upp löken och quinoan och bland sen i peston.

Burgare!

Om du har tid och lust så gör du egna burgare, jag hade inte grejer till det men hade Anamma's burgare som jag stekte upp och hade på lite soya för smakens skull.

Sätt ihop rubbet:

Be på ett rejält lager med hummus på en tunn brödskiva, sen full på med ett rejält lager av quinoaröran, lägg sen på lite ruccola eller annan sallad, placera burgaren och avsluta med ett rejält lass guacamole!

Toppa med lite röd lök eller om jag hade haft så hade jag använt tomatskivor också. Antagligen mellan hummusen och quinoan! 

Lycka till! :)

Nötfärslimpa! ;)

Publicerad 2014-11-10 15:16:00 i Allmänt, Matrecept,

Idag ville jag testa att göra något i stil med köttfärslimpa, fast helt vegan då såklart!

Såhär gjorde jag:

2 kaffekoppar valnötter i blöt
1 näve färsk basilika
Grillkrydda

När valnötterna legat i blöt i några timmar så skölj av dom och lägg dom i mixern med basilikan och grillkrydda. Mixa tills det är små, små bitar.

Riv potatis, 2-3 kaffekoppar
Riv morötter, drygt 2 kaffekoppar
3 klyftor pressad vitlök
1 hackad chili (eller mer om man vill såklart)
En näve strimlade soltorkade tomater
2 hackade gula lökar.

Häll i stekpannan med lite vatten och stek upp lite. Ta sedan:

Ungefär en halv kopp krossade tomater
Nästan en hel kopp oatly imat
Soya
Salt
Peppar

Stek upp ordentligt och ha i valnötsblandningen. Rör ihop.

När det är klart häller du upp i en plåtform, om du vill ha den sådär så du stjälper ur den på ett fat får du såklart smörja formen och istället för ströbröd kan du mixa valnötter, salt och peppar.  Ställ sen i ugnen på 175-200 grader.

Sen kokade jag potatis och gjorde löksås till.

Löksåsen gjorde jag genom att hacka 2 gula lökar som jag "stekte" med lite olja i kastrullen sen på med salt, peppar och oatly imat. Häll i lite soya och låt sen puttra lite.

Jag tog ut min "nötfärslimpa" och strödde på lita jeezly ost och sen in igen för att smälta osten.

Servera med sallad!

Gott!!!!!

Osäkert hur många det räcker till men gissar på minst 4 pers!


Couscous!

Publicerad 2014-11-05 18:02:32 i Matrecept,


Jag gillar verkligen couscous! Det är så smidigt och smakar mums med rätt tillbehör.

Här har jag tagit en halv dl couscou (fullkorn), en REJÄL näve Ruccola, lite majs, chilimarinerad vitlök, purjolök, min egna röda pesto och så lite strimlade soltorkade tomater.

Salt och peppar och sen är det klart.

Couscousen häller jag i en bunke med lika mycket kokt vatten och så lägger jag en tallrik över medans jag skär upp grönsaker och allt och sen blandar jag ihop allt. Lätt som en plätt och tar max 10 minuter att rodda ihop.


Om

Min profilbild

Sofia

Blev vegetarian när jag var 12 år och har de senaste åren blivit mer och mer intresserad av Raw Food och är numera en fuskande Vegan!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela