fuskveganen.blogg.se

Mina raw food, vegan och fuskvegan recept. Lite tips och råd kommer här och där också. :)

Kikärtsbiffar

Publicerad 2014-01-31 18:35:00 i Matrecept,

Kikärtsbiffar och sallad

TILLLAGNINGSTID: Vet inmate riktigt, men det går ganska fort

”Biffarna”

2 burkar/lådor kikärtor
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
1/2 eller en hel färsk chili
Saften av ca 1/2 liten citron
En klick krossade tomater
En näve färsk eller fryst spenat
Basilika
En liten klick honung
Salt
Peppar


Låt kikärtorna rinna av och häll ner i matberedaren.

Hacka och stek upp löken, vitlöken, och kryddorna. Stek även upp spenaten och kryddorna när det är nästan klart.

När det är stekt, häll i matberedaren med kikärtorna och tillsätt honungen och citronen.

Mixa tills det blir en slät massa, forma “biffar” och stek i olivolja eller sesamolja.

Valfri sallad till.

 

Raw Food Äppelpaj

Publicerad 2014-01-24 08:14:21 i Efterrätter, Raw Food,

Det här är en klar favorit! Nyttig och god raw food äppelpaj! Enkel att göra dessutom.

Äppelpaj med vaniljsås

Botten:

1 1/2 kopp Valnötter (kom ihåg vilken din bakkopp är) ;)
1/2 kopp Färska dadlar (ca 7-8 st)
1/2-1 tesked Äkta vanilj

Mixa ihop allt och tillsätt liiite vatten om nödvändigt för att få ihop "degen". Tryck ut "degen" jämt i botten på en pajform och ställ in i frysen.

Toppen:

4-6 äpplen
Ca 3 matskedar Agave (eventuellt mer ifall man vill ha det sött)
1/2 Citron (saften)
Kanel (efter smak)

Skala och skär upp äpplena i tunnare skivor och småbitar. (Går att göra i matberedaren)
 Släng i en skål och häll på ca 2-3 matskedar Agavesirap
, pressa ur en halv citron ungefär (förebygger att äpplena blir bruna)
 och ha på en hel del kanel, smaka av allt eftersom så det blir lagom medans du blandar ihop allt.

Häll sedan på äpplena på botten du gjort och ställ i kylskåpet.



Vaniljsåsen:


2 koppar cashewnötter

2 koppar vatten

1-2 teskedar äkta vanilj

1 matsked Agave

Förmixa nötterna så det blir så mycket ”MJÖL” som möjligt. Ha i resten och mixa så länge du kan för att det ska bli riktigt slät massa. 

Smaka av och ha i mer agave eller vanilj eller vatten om det behövs. 

Det blir SUPERGOTT! 



ÄT! 

Sparrissoppa

Publicerad 2014-01-23 21:56:00 i Matrecept, Soppa,

Sparrissoppa
 

TILLLAGNINGSTID: Ca 15 minuter

 
1 knippe grön sparris. (Färsk)
En eller 1/2 chili
Hälsokostbuljong utan socker och skit. (Alternativt en liiiiten klick honung, salt och peppar)
 
Skär upp sparrissarna i små bitar efter att du skurit bort den delen som är lite ”träig”
Hacka upp chili’n
Släng i buljongen eller den lilla klicken honung och salt samt pepparn)
Koka i ca 5-10 minuter (Sparrisen ska vara mjuk)
Släng ner i matberedaren och mixa tills soppan är slät. (O.B.S. Sätt inte på ett heltäckande lock. Se till att den släpper in lite luft, annars sprängs skiten. Ha ha ha)
Tillbaka i kastrullen och koka upp lätt och servera sedan.
 

Om

Min profilbild

Sofia

Blev vegetarian när jag var 12 år och har de senaste åren blivit mer och mer intresserad av Raw Food och är numera en fuskande Vegan!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela