fuskveganen.blogg.se

Mina raw food, vegan och fuskvegan recept. Lite tips och råd kommer här och där också. :)

Sallad med honungsrostade solrosfrön

Publicerad 2014-01-18 13:49:48 i Matrecept,

Recept på en härlig sallad!

En fjärdedel av en stor påse ruccola (den stora påsen innehåller 200 gram)
1 tomat
Lagom mycket majs (efter smak)
4 större champinjoner
Honung/cayennepepparrostade solrosfrön
En tesked olivolja

Hur:

Ta en fjärdedels stor påse ruccola och skär upp i lagom stora bilder.
Skär upp tomaterna och champinjonerna. Häll i majsen.
Blanda ihop och toppa med de rostade solrosfröna.

Man kan också ha i ca 1/2 matsked röd pesto! Fast jag tycker att man skippar champinjonerna i så fall. (Personlig smak.)

Tycker man inte om Ruccola så funkar det bra med isbergssallad också.


Honung & cayennerostade solrosfrön.

Ta en deciliter solrosfrön och en rejäl nypa havsalt och häll i en torr stekpanna. Sätt på värmen och rör om konstant tills de börjar bli gyllenbruna och luktar gott. Ta av stekpannan från plattan och krydda med cayenne peppar, häll i ca 1 tesked honung och rör om. Om man gör mer kan man hälla ut allt på bakplåtspapper och när allt kallnat så skrynklar man ihop papperet så fröna bryts upp i klumpar som man sen häller i en burk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sofia

Blev vegetarian när jag var 12 år och har de senaste åren blivit mer och mer intresserad av Raw Food och är numera en fuskande Vegan!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela