Sallad med honungsrostade solrosfrön
Recept på en härlig sallad!
En fjärdedel av en stor påse ruccola (den stora påsen innehåller 200 gram)
1 tomat
Lagom mycket majs (efter smak)
4 större champinjoner
Honung/cayennepepparrostade solrosfrön
En tesked olivolja
Hur:
Ta en fjärdedels stor påse ruccola och skär upp i lagom stora bilder.
Skär upp tomaterna och champinjonerna. Häll i majsen.
Blanda ihop och toppa med de rostade solrosfröna.
Man kan också ha i ca 1/2 matsked röd pesto! Fast jag tycker att man skippar champinjonerna i så fall. (Personlig smak.)
Tycker man inte om Ruccola så funkar det bra med isbergssallad också.
Honung & cayennerostade solrosfrön.
Ta en deciliter solrosfrön och en rejäl nypa havsalt och häll i en torr stekpanna. Sätt på värmen och rör om konstant tills de börjar bli gyllenbruna och luktar gott. Ta av stekpannan från plattan och krydda med cayenne peppar, häll i ca 1 tesked honung och rör om. Om man gör mer kan man hälla ut allt på bakplåtspapper och när allt kallnat så skrynklar man ihop papperet så fröna bryts upp i klumpar som man sen häller i en burk.