Spenatsoppa
En riktigt billig och god soppa. Finns båda lyxvariant och budget variant och eftersom det inte är så länge sedan jag slutade med ost så finns det en variant med sådan i också!
Här kommer basreceptet och så kan man lyxa till det lite om man vill!
Ingredienser: (ca 2 portioner)
En halv liten påse fryst ekologisk hackad spenat. (går såklart bra med den stora oekologiska påsen också, men då är det såklart inte halva påsen utan kanske en 4-del. Tänk dej att kastrullbotten ska vara välfylld med spenatklumpar.
1/2-1 kopp oatly matgrädde
Citron (efter smak, jag brukar använda saften av en halv citron ungefär)
En pressad vitlöksklyfta
Vatten tills du får önskad mängd soppa.
Salt
Peppar
Olivolja
"LYX":
Mer grädde och mindre vatten.
Ca 1/4 till ett halft paket FETA ost
Gör såhär:
Ha i den pressade vitlöken i en liten skvätt olivolja i en tom kastrull och fräs den lite.
Ha sedan i spenaten och alla andra ingredienser förrutom citronsaften. Smula ner FETA osten om du använder sådan och rör om så du ser att den smält bra.
När det har kokat upp ordentligt och du är nöjd med mängden soppa och har smakat av, ställ av kastrullen från värmen och låt svalna lite, häll i citronsaften, rör om och servera. OBS! Man behöver MINDRE citron om man använt FETA ost.
Lycka till!