Rostade rödbetor och quinoa
Underbar middag som jag skukade innan jag fick en chans att fotografera. ;) jag gjorde MED fetaost till min man och utan fetaost till mej. Jag kommer att skriva receptet MED ost men inkludera vad jag tog ist för ost.
Ingredienser: (1 person)
1 dl quinoa
2-3 rödbetor
1/2 röd lök
1/2 chili
En rejäl matsked Röd pesto
En klick honung eller ev lite agave?
Salt
Peppar
1/4 Fetaost (eller Honungsrostade solrosfrön med cayenne)
Salladsblad
Såna där groddade solrosfö-sprouts.
Gör såhär:
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
Koka rödbetorna.
När quinoan är klar blandar du i en rejäl matsked pesto, hackad röd lök, en skvätt honung eller annan sötning, salt, peppar och hackad chili, salladsbladen och sprouts'en. Blanda om.
Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en lite form, smula på lite fetaost och strö över sesamfrön och en klick honung. Ställ in i ugnen på ca 75 grader för att värma upp bara. (Istället för fetaost tog jag honungsrostade solrosfrön med cayennepeppar och salt.)
Supergott!!!