fuskveganen.blogg.se

Mina raw food, vegan och fuskvegan recept. Lite tips och råd kommer här och där också. :)

Julbord

Publicerad 2014-12-08 13:59:23 i Efterrätter, Matrecept,

Pga att många bett mej så har jag påtat ihop vad JAG brukar ha på Julbordet.

Julsk*nka från Astrid & Aporna (finns bla på Godstore) som jag griljerar på vanligt sätt. Senap, ströbröd, nejlikor, osv. Jag brukar även ha på lite olja under tiden som skinkan gräddas för att få en fin färg och så tar jag en skiva apelsin som jag dekorerar sk*nkan med. Självklart med lite vacker dekor runt vid servering. Tex grönkål, strimlade grönsaker, osv.

Rödbetssallad! Jag använder vegansk lättmajonäs, rivna äpplen, hackade rödbetor på burk, soyagrädde, senap, salt och peppar. Blandar ihop efter smak. 

Anammas köttbullar. Jag steker upp och mot slutet har jag i lite juliga kryddor som tex kryddpeppar eller nejlika.

Brysselkål som jag kokar upp och sedan klämmer ut lite apelsin över och så brukar jag strimla med en potatisskalare lite tunna strimlor apelsinskal som dekor.

Stuvad grönkål med lite kanel och socker/lönnsirap/dadelsirap (eller till fusnkveganer honung). Även lite salt och peppar.

Prinsk*orv från valfritt veganskt märke.

Risgrynsgröt gjord på valfri växtmjölk, jag använder mandelmjölk. Självklart stoppar jag i en mandel när gröten är klar.

Ris a’la Malta. Risgrynsgröt blandat med soyagrädde, bitar av apelsin, valfri sötning. Notera att gröten ska ha kallnat innan man blandar i grädden! Ha gärna i lite hackad mandel också!

Potatisgratäng. Gjord på oatly imat och deras creme fraîche, lök och kryddor. Jag förkokar potatisen för att det ska gå fortare.

”Sill” från goodstore har jag ibland.

Kokt potatis med färsk dill.

Rödkål. Gärna med äpplen!

Gott tillbehör till prinskorvarna eller köttbullarna är stekta päron med ingefära och lite gräslök! 

Olika kalla såser som tex otaly’s creme fraîche med sötstark senap, eller med vitlök, osv. Går även att göra RAW med lite cashews, vinäger, citron och valfri kryddning.


Godsaker:

Knäck gjord på imat.
Dadlar fyllda med A&A’s mögelost och en mandel.
Hemmagjord mandelmassa doppad i mjölkfri choklad. Man kan även göra raw choklad.
RAW Creamcake med pepparkaksbotten och saffransfyllning. Smakar nice med physalis som dekoration. 
Pepparkakor
Saffransbullar (har ej recept men google har)
Mandelmassa med nougat och eventuellt doppade i mjölkfri choklad.

Mjuk pepparkaka med varm fikonsylt och soyagrädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sofia

Blev vegetarian när jag var 12 år och har de senaste åren blivit mer och mer intresserad av Raw Food och är numera en fuskande Vegan!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela