Raw Food Äppelpaj
Det här är en klar favorit! Nyttig och god raw food äppelpaj! Enkel att göra dessutom.
Äppelpaj med vaniljsås
Botten:
1 1/2 kopp Valnötter (kom ihåg vilken din bakkopp är) ;)
1/2 kopp Färska dadlar (ca 7-8 st)
1/2-1 tesked Äkta vanilj
Mixa ihop allt och tillsätt liiite vatten om nödvändigt för att få ihop "degen". Tryck ut "degen" jämt i botten på en pajform och ställ in i frysen.
Toppen:
4-6 äpplen
Ca 3 matskedar Agave (eventuellt mer ifall man vill ha det sött)
1/2 Citron (saften)
Kanel (efter smak)
Skala och skär upp äpplena i tunnare skivor och småbitar. (Går att göra i matberedaren)
Släng i en skål och häll på ca 2-3 matskedar Agavesirap
, pressa ur en halv citron ungefär (förebygger att äpplena blir bruna)
och ha på en hel del kanel, smaka av allt eftersom så det blir lagom medans du blandar ihop allt.
Häll sedan på äpplena på botten du gjort och ställ i kylskåpet.
Vaniljsåsen:
2 koppar cashewnötter
2 koppar vatten
1-2 teskedar äkta vanilj
1 matsked Agave
Förmixa nötterna så det blir så mycket ”MJÖL” som möjligt. Ha i resten och mixa så länge du kan för att det ska bli riktigt slät massa.
Smaka av och ha i mer agave eller vanilj eller vatten om det behövs.
Det blir SUPERGOTT!
ÄT!