"Korv"stroganof
Den här måltiden är bra som middag eller när man känner att man behöver äta "riktig mat". Rätten imponerar på såväl köttätare som vegetarianer. Är det en veganvariant så kan du använda lite rörsocker eller agave istället för honung.
"Korv"stroganoff med makaroner
(jag kör på majsmakaroner som är mycket lättare för magen och även glutenfria. Det gör en stooor skillnad.)
Koka upp en kastrull vatten med lite salt och olivolja. Följ bara instruktionerna på paketet för att fixa makaronerna. Du kan koka upp vattnet och låta makaronerna koka medans du gör "korv"stroganoffen.
Ca 1 dl krossade tomater
3 skivade Soyakorvar
En hackad gul lök
1 chili
En rejäl näve harkovärer
Ca 2-3 dl oatly matgrädde
En rejäl matsked röd pesto (hemmagjord såklart!)
En skvätt soya (välj en utan tillsatser tycker jag)
En halv matsked honung, KANSKE lite mer. Smaka av.
Salt
Peppar
Hacka löken, hacka chilin, skär upp korven och ha i allt i stekpannan. Fräs upp och ha sedan i de krossade tomaterna, harkovärerna, peston och oatly's matgrädde. Ha i lite soya, salt och peppar. Blanda ihop och smaka av.
När allt är klart, ha i honungen och rör ihop allt ordentligt.
ALTERNATIV: Det är gott med många andra grönsaker. Broccoli är en höjdare, morötter funkar bra och champinjoner är också gott. Om du väljer champinjoner så stek upp de färska, skivade champinjonerna tillsammans med löken.