Champinjonsoppa
Här kommer en supergod champinjonsoppa!
Ingredienser: (till ca 2 pers)
1 låda champinjoner (eller mer om man vill)
1 kopp oatly matgrädde
1-2 klyftor vitlök
VALFRITT: En halv fint hackad lök
Valfri mängd Chili
Gör såhär:
Hacka alla champinjonerna ganska smått och stek upp med hackade chilin tills dom får fin yta. Ha i pressad vitlök mot slutet så den inte bränns eftersom vitlöken kräver mindre stektid. Salta och peppra. Inkludera den fint hackade löken ifall du använder den (den går i samtidigt med champinjonerna).
När allt stekt klart häller du i oatly matgrädde och låter det puttra ett tag för att smakerna ska gå ihop. Du kan ha i mer grädde eller vatten om du vill ha större mängd soppa. Salta och peppra.
När allt är klart har du i en halv till en hel tesked honung och rör om. Det ska INTE koka efter att du har haft i honungen.
Testa gärna med en skvätt citronsaft.
LYX varianten är att man tar och lägger undan lite av de stekta champinjonerna och sedan skedar på dom i tallriken på slutet.